Συνολικές προβολές σελίδας

Google Analytics

Ποιός είμαι


Ο Φιλιππίδης Χαράλαμπος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1977 όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Στα σχολικά χρόνια συμμετείχε με επιτυχία σε πρωταθλήματα σκακιού καθώς και πρώτευσε σε διαγωνισμούς χρονογραφήματος. Οι σχολικές του επιδόσεις ήταν άριστες με αριστεία και βραβεία (ως πρώτος μαθητής) στις τάξεις γυμνασίου και λυκείου. Αποφοίτησε πρώτος από το γυμνάσιο και από το λύκειο όντας σημαιοφόρος και βραβεύτηκε για την επίδοσή του αυτή μαζί με τους πρώτους μαθητές του κάθε σχολείου της Ελλάδας.


Πέρασε με άριστες επιδόσεις και με χαρακτηριστική άνεση στην πρώτη του προτίμηση το Μαθηματικό του Α.Π.Θ. Στο πανεπιστήμιο κέρδισε υποτροφία του Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και κατάφερε να το τελειώσει μέσα στους 3 πρώτους χωρίς να καθυστερήσει ούτε ένα εξάμηνο. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις στη σχολή είχαν ως αποτέλεσμα να τον δεχτούν χωρίς μεταπτυχιακό για να εκπονήσει διδακτορική διατριβή. Στα πλαίσια του διδακτορικού του είχε την δυνατότητα να διδάξει στο Α.Π.Θ. ως βοηθός καθηγητή το μάθημα του 8ου εξαμήνου με τίτλο Μαθηματική Θεωρία Συστημάτων ΙΙ.


Με το πέρας των σπουδών του και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων (ως Λοχίας Πεζικού στην Νέα Βύσσα 12 χλμ. βορειότερα από την Ορεστιάδα στα σύνορα, σε μονάδα προκαλύψεως) ξεκινάει μια 10ετή πορεία στα φροντιστήρια της μέσης εκπαίδευσης με χαρακτηριστικότερη την παρουσία του στο Πυθαγόρειο φροντιστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε υπεύθυνος τεχνολογικής κατεύθυνσης. Εκείνη την χρονική περίοδο του δόθηκε η δυνατότητα να αρθρογραφήσει με απόψεις, θέματα, κ.α. σε μεγάλες εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία, ο Αγγελιοφόρος, η Ναυτεμπορική κ.λ.π. Έχοντας επίσης διδάξει στα ΙΕΚ και ΤΕΕ Ξυνή, όπου διοργάνωσε με επιτυχία δημοσκοπήσεις σε επίπεδο Νομού Θεσσαλονίκης, κάνει το επόμενο βήμα, το 2003, διδάσκοντας μέχρι και σήμερα στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, παράλληλα προετοιμάζοντας μαθητές για τους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρίας τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο και ταυτόχρονα βοηθά πολλούς μαθητές να εισέλθουν στο πανεπιστήμιο στη σχολή που πραγματικά ονειρεύονται.


Από το 2010 είναι βαθμολογητής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και στις γραπτές αλλά και στις προφορικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας τόσο στο ΓΕΛ όσο και στα ΕΠΑΛ. Επίσης είναι ο μόνος Μαθηματικός από τη Βόρειο Ελλάδα που είναι βαθμολογητής στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια αλλά και Λύκεια.

Από το 1999 έχει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο σε βοηθήματα Μαθηματικών για κάθε μάθημα από την Ε Δημοτικού μέχρι και την Γ Λυκείου που αριθμούν πάνω από 5000 σελίδες.

Επίσης έχει διδάξει σε σχολική ή ακαδημαϊκή τάξη τα παρακάτω αντικείμενα:

1. Μαθηματική Θεωρία Συστημάτων ΙΙ (Α.Π.Θ. 8ο εξάμηνο)

2. Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

3. Μαθηματικά Γενικής Γ Λυκείου

4. Μαθηματικά Κατεύθυνσης Β Λυκείου

5. Άλγεβρα Β Λυκείου

6. Γεωμετρία Β Λυκείου

7. Άλγεβρα Α Λυκείου

8. Γεωμετρία Α Λυκείου

9. Μαθηματικά Γ Γυμνασίου

10. Μαθηματικά Β Γυμνασίου

11. Μαθηματικά Α Γυμνασίου

12. Μαθηματικά ΣΤ Δημοτικού

13. Μαθηματικά Ε Δημοτικού

14. Όμιλοι Μαθηματικών Δημοτικού (προετοιμασία για τους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε.)

15. Όμιλοι Μαθηματικών Γυμνασίου (προετοιμασία για τους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε.)

16. Όμιλοι Μαθηματικών Λυκείου (προετοιμασία για τους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε.)

(δηλαδή όλα τα αντικείμενα Μαθηματικών του Γυμνασίου και του Λυκείου, προετοιμασία για διαγωνισμούς Καγκουρό, Μικρό Ευκλείδη, Θαλή, Ευκλείδη, Αρχιμήδη κ.α. καθώς και τα μαθηματικά των 2 τελευταίων τάξεων του Δημοτικού μαζί φυσικά με το Πανεπιστημιακό μάθημα του 4ου έτους)

Και εκτός των παραπάνω ασχολείται ενεργά και με τα παρακάτω:

17. Εξετάσεις για υποτροφίες ιδιωτικών σχολείων

18. Εξετάσεις για Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία

19. Εξετάσεις IB

20. Εξετάσεις SAT

Ας δούμε μερικά από τα παραπάνω:


Έλεγχος γ γυμνασίου
Το διδακτορικό
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στη Θεωρία ΣυστημάτωνΒαθμολογητής Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (και γραπτά και προφορικά)

Βαθμολογητής στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια
Συμμετοχή του blog σε Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων
1η Εισήγηση σε συνέδριο σχολικών συμβούλων2η Εισήγηση σε συνέδριο σχολικών συμβούλωνΣυγγραφική δραστηριότητα


Χαράλαμπος Κ. ΦιλιππίδηςΜαθηματικός
κινητό: 6976263432
email: 6263432@gmail.com
email: harrysfil@gmail.com
blog: xkfilippidis.blogspot.gr