Συνολικές προβολές σελίδας

Google Analytics

Θέματα προσομοίωσης ΟΕΦΕ & ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ

Όλα τα θέματα χωρίς λογότυπα!!! Κατεβάστε ελεύθερα...Μπορείτε να κατεβάσετε, να εκτυπώσετε ή να δείτε όλα τα επαναληπτικά θέματα ΟΕΦΕ μαζί με τις λύσεις τους.

Κάντε κλικ εδώ για να τα δείτε ή να τα κατεβάσετε (Dropbox)

Όλα τα θέματα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ χωρίς λογότυπα!!!Μπορείτε να κατεβάσετε, να εκτυπώσετε ή να δείτε όλα τα επαναληπτικά θέματα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ μαζί με τις λύσεις τους.

Κάντε κλικ εδώ για να τα δείτε ή να τα κατεβάσετε (Dropbox)


Όλα τα θέματα ΟΕΦΕ με τις λύσεις τους σε ένα pdf

Κατεβάστε ελεύθερα αποκλειστικά από εδώ όλα τα θέματα ΟΕΦΕ με τις λύσεις τους σε ένα pdf για τα εξής μαθήματα:

Άλγεβρα Α Λυκείου

Άλγεβρα Β Λυκείου

Μαθηματικά Β Λυκείου

Μαθηματικά Γενικής Γ Λυκείου

Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου

Κάντε κλικ εδώ για να τα δείτε ή να τα κατεβάσετε (Dropbox)


Η απόφαση της ΟΕΦΕ να διακόψει την συνεργασία της με την keystone (κυρίως για οικονομικούς λόγους) είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και δεύτερη προσομοίωση με όνομα "Είμαστε Μέσα" και για την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω λεπτομέρειες:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Με την επικοινωνία μας αυτή, δίνουμε την γενική εικόνα και τις βασικές παραμέτρους της εναλλακτικής διαδικασίας προσομοίωσης, που οργανώνουμε, με την επιστημονική υποστήριξη συναδέλφων σας φροντιστών και στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχετε. Όπως σας υποσχεθήκαμε, η νέα προσομοίωση θα είναι πρωτοποριακή, με καινοτομίες, εκπλήξεις και εμμονή στην ποιότητα. Θα είναι μια διαδικασία για τα φροντιστήρια που θέλουν να ξεχωρίσουν:


1. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ: Την ονομάζουμε "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ". Επιλέξαμε ένα όνομα που τυγχάνει πολλαπλής ανάγνωσης και είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει πολύ στους μαθητές σας. Το "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ" δεν θα είναι απλά μια προσομοίωση όπως την ξέρετε, αλλά θα περιλαμβάνει και ένα δεύτερο σκέλος, μια καινοτομία που ζητούν τα περισσότερα φροντιστήρια και μαθητές στην Ελλάδα: Το Στατιστικό Προφίλ της Εκπαιδευτικής Πορείας του κάθε Μαθητή.


2. ΦΑΣΕΙΣ: Το "Είμαστε Μέσα" θα έχει δύο φάσεις την περίοδο 2017-18:
Την Προσομοίωση του Γενάρη (Φάση 1) με 20 μαθήματα (3 με 13 Γενάρη) και
Την Προσομοίωση του Απρίλη (Φάση 2) με 45 μαθήματα.


Κάθε φροντιστήριο θα μπορεί να πάρει μέρος σε όποια φάση θέλει ή θα μπορεί να εγγραφεί και στις δύο φάσεις μαζί, με έκπτωση. Δεν εξαγγέλλουμε τώρα φάση διαγνωστικών για το Σεπτέμβρη. Θα αποφασίσουμε εάν θα το κάνουμε ή όχι αφού το συζητήσουμε μαζί σας.


3. ΘΕΜΑΤΑ: Τα διαγωνίσματα συντάσσονται από Επιστημονικές Επιτροπές Εκπαιδευτικών Φροντιστών που επιλέγονταμε αξιοκρατικά και επαγγελματικά κριτήρια. Ξέρουμε να διαλέγουμε τους καλύτερους. Εγγύηση αποτελούν οι απαντήσεις που δίνουμε κάθε χρόνο, on-line, στα θέματα των Πανελλαδικών. Θα είναι εργαλείο για τη δουλειά σας και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.


4. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ / ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ


Εάν το φροντιστήριο που συμμετέχει στο "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ" επιθυμεί, θα μπορεί να έχει το Στατιστικό Προφίλ της Επίδοσης του κάθε μαθητή που συμμετέχει στη διαδικασία (σε σύγκριση με τα πανελλαδικά στατιστικά) και θα μπορεί να επιλέξει εάν θα το κοινοποιήσει ή όχι στο μαθητή και τους γονείς του. Για όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν και σε αυτό το σκέλος του "Είμαστε Μέσα", η διαδικασία θα λειτουργεί ως εξής:


α. Τα γραπτά θα βαθμολογούνται από τα φροντιστήρια και οι βαθμοί θα καταχωρούνται σε ειδική εφαρμογή Καταγραφής & Στατιστικής Ανάλυσης των επιδόσεων των μαθητών, που θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα του κάθε φροντιστηρίου, στην εφαρμογή διαχείρισης του "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ". Εσείς επιλέγετε εάν οι βαθμοί θα καταχωρούνται με κωδικό, ψευδώνυμο ή επώνυμα,


β. Οι βαθμοί που θα καταχωρούνται πανελλαδικά, θα σταθμίζονται και σύντομα, μετά τη λήξη της προθεσμίας που θα δοθεί, η κάθε μονάδα που θα συμμετέχει θα λαμβάνει:
Το Στατιστικό Προφίλ της Επίδοσης του κάθε μαθητή, ανά μάθημα και συνολικά. Θα είναι ένα ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ "REPORT", με το λογότυπο του φροντιστηρίου, πίνακες με τις επιδόσεις του μαθητή, πανελλαδική κλιμάκωση αποτελεσμάτων, γραφήματα και σχόλια που θα μπορείτε να εισάγετε, για κάθε μαθητή. Επίσης εάν το επιλέξετε θα περιλαμβάνει την απόκλισή των βαθμών του μαθητή από τους συμμαθητές του και από τον πανελλαδικό Μ. Όρο. Το report, θα το "κατεβάζει" το φροντιστήριο και εφόσον το κρίνει σκόπιμο θα μπορεί να το κοινοποιήσει είτε σε εκτύπωση είτε ηλεκτρονικά στο γονέα και το μαθητή.
Το αντίστοιχο Στατιστικό Προφίλ του κάθε Φροντιστηρίου που συμμετέχει στη διαδικασία. Με απόλυτη εχεμύθεια.

Έτσι, με τη συμμετοχή της στο "Είμαστε Μέσα" η κάθε μονάδα δε θα συμμετέχει απλά σε μια προσομοίωση, αλλά σε μια ολοκληρωμένη διαδικασία Εξωτερικής Αξιολόγησης που θα συμπληρώνει τη δουλειά και την εσωτερική αξιολόγηση του φροντιστηρίου. Μια διαδικασία που αναβαθμίζει την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και παράλληλα προσφέρει στο φροντιστήριο ένα εξαιρετικό εργαλείο marketing κατά την περίοδο των εγγραφών. Όπως γνωρίζετε, οι περισσότεροι γονείς ζητούν να μάθουν που «βρίσκεται» το παιδί τους σε σχέση με τους συμμαθητές του και θα ήθελαν να μάθουν που βρίσκεται σε σύγκριση με τα πανελλαδικά δεδομένα.


5. ΕΝΤΥΠΑ: Για κάθε φάση θα υπάρχει μια ξεχωριστή αφίσα. Με πρωτοποριακό και νεανικό εικαστικό. Κάθε μονάδα θα λαμβάνει, χωρίς χρέωση, 5 αφίσες για την κάθε φάση στην οποία συμμετέχει, σε κύλινδρο. Επίσης θα εκδοθούν και θα διατίθενται, με χρέωση, τετράδια του ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ και μαύρες αυτοκόλλητες ετικέτες τύπου πανελλαδικών.


6. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δίνουμε πραγματικά και από την αρχή χαμηλές τιμές. Δεν σας υποχρεώνουμε να εγγραφείτε σε πακέτο. Παρέχουμε απόλυτη ευελιξία ως προς τις φάσεις και τον αριθμό των μαθημάτων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.


Δε σας κοροϊδεύουμε με μικρομειώσεις. Δεν σας παραπλανούμε, ούτε σας αποπροσανατολίζουμε, με μισές αλήθειες, ψεύδη, επιλεκτικές αναφορές σε τμήματα συμβάσεων, συγκρίσεις ανόμοιων πραγμάτων και ανακρίβειες. Δε σας θεωρούμε αδαείς, αφελείς και δεδομένους.


Με τη συμμετοχή σας στο ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ, δε χρηματοδοτείτε το φαγοπότι κάποιων. Καταβάλλετε το κόστος της διαδικασίας και της λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως η δική σας, που παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Καταβάλλετε το κόστος μιας ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.


Πριν αποφασίσετε το ποια προσομοίωση θα επιλέξετε, συγκρίνετε τις χρεώσεις και θα κατανοήσετε τι "παίζεται". Οι δικές μας χρεώσεις είναι οι εξής:


α. Φάση Γενάρη: 39 ευρώ τα Γενικά Φροντιστήρια, 29 ευρώ τα Θεματικά Φροντιστήρια.


β. Φάση Απρίλη: 99 ευρώ τα Γενικά Φροντιστήρια, 69 ευρώ τα Θεματικά Φροντιστήρια.


γ. Πακέτο των 2 Φάσεων (με έκπτωση 15%): 117 ευρώ τα Γενικά και 83 ευρώ τα Θεματικά Φροντιστήρια. Όσοι εγγραφούν στο πακέτο των 2 φάσεων, θα λάβουν ως δώρο. εκτός από τις αφίσες, τετράδια και ετικέτες: 100 + 100 τα γενικά και 50 + 50 τα υπόλοιπα φροντιστήρια.


Οι παραπάνω τιμές είναι ΤΕΛΙΚΕΣ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.


Επιβάρυνση εγγραφής για επιπλέον μονάδες της ίδιας ιδιοκτησίας: 35% για κάθε επιπλέον μονάδα, επί του συνολικού κόστους συμμετοχής της 1ης μονάδας. Για την κάθε επιπλέον μονάδα λαμβάνετε: επιπλέον υδατογράφημα με την περιοχή της, επιπλέον αφίσες και στις περιπτώσεις πακέτων 2 φάσεων, επιπλέον τετράδια/ετικέτες, ως δώρο.


Στις χρεώσεις παρέχουμε μια σημαντική καινοτομία για τα θεματικά φροντιστήρια, αλλά και για τα γενικά που δεν χρειάζονται όλα τα μαθήματα. Οι μικρότερες χρεώσεις (εκτός του γενικού πακέτου), δεν γίνονται με βάση προκαθορισμένα θεματικά πακέτα αλλά με βάση τον αριθμό των μαθημάτων που θα επιλέξετε εσείς. Επιλέγετε όποια και όσα μαθήματα θέλετε! Έτσι πέφτει το κόστος σημαντικά για τους περισσότερους από σας. Το τελικό κόστος σας, θα διαμορφώνεται ανάμεσα στη μέγιστη και την ελάχιστη τιμή, της καθεμιάς από τις 3περιπτώσεις (α, β, γ) που αναφέρονται παραπάνω.


7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Δεν θα υπάρξει καμιά έκπληξη για το Γενάρη. Υπάρχει ενδεχόμενο μικροαλλαγών για τον Απρίλη, σε σχέση με αυτά που περιμένετε. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός δεκαημέρου από την ιστοσελίδα του "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ".


8. ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Οι εκφωνήσεις και οι απαντήσεις των διαγωνισμάτων θα δημοσιοποιούνται μαζί, σε εύλογο χρόνο μετά την ημερομηνία του κάθε διαγωνίσματος, έτσι ώστε να ακυρώνεται η εξεταστική αξία των διαγωνισμάτων, για όσους δεν συμμετέχουν νόμιμα.


9. ΤΕΧΝΙΚΗ-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Θα έχετε τη γνωστή ποιότητα υποστήριξης που λαμβάνετε 17 χρόνια. Υποστήριξη από την έναρξη μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και στις καθορισμένες ημερομηνίες θα λάβετε ποιοτικά θέματα, στην ώρα τους, ΜΕ ΤΟ ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΑΣ. Ξέρετε τι υπηρεσία θα πάρετε. Έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.


10. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Η όλη διαδικασία θα αξιολογείται από εσάς, ποσοτικά και ποιοτικά, με εναλλακτικό τρόπο αξιολόγησης. Θα διαβάζουμε και θα λαμβάνουμε σοβαρά (και όχι εικονικά) υπόψη μας τις αξιολογήσεις σας.


11. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ: Από την πλευρά μας θα σας στείλουμε τις αφίσες προβολής του "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ", εφόσον το ζητήσετε, αλλά δεν θα δημοσιοποιήσουμε τη συμμετοχή σας χωρίς την άδειά σας. Θα υπάρξει απόλυτη εχεμύθεια από την πλευρά μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς που θα μας επιλέξετε, μέλη και αιρετοί, είναι πιθανό να δεχθείτε πιέσεις και bullying από κάποιους που λένε ότι έχουν αφήσει τις δουλειές τους και ασχολούνται αποκλειστικά με το καλό σας. Εσείς θα αποφασίσετε για τον τρόπο και την έκταση της προβολής της συμμετοχής σας στη διαδικασία.


12. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Την επόμενη Δευτέρα 13/11, θα λειτουργήσει η ιστοσελίδα και η πλατφόρμα εγγραφών της διαδικασίας, στην ηλ. Διεύθυνση www.eimastemesa.gr και στη συνέχεια η σελίδα μας στο facebook. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά. Εκεί θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και τη φόρμα εγγραφής σας, απλά και αυτονόητα, με το γνωστό τρόπο με τον οποίο είστε εξοικειωμένοι.


Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη στήριξη.

Είμαστε μαζί ….Είμαστε Μέσα.


Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος

Keystone


Είναι προφανές ότι κερδισμένα θα βγουν τα φροντιστήρια καθώς ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές, οι μαθητές που θα έχουν δυνατότητα να γράψουν περισσότερα ποιοτικά διαγωνίσματα αλλά και οι καθηγητές που θα έχουν πρόσβαση σε χρήσιμο υλικό προετοιμασίας. Περιττό να πούμε ότι θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και θα εμπλουτίσουμε την διαδικτυακή μας βιβλιοθήκη.


Χαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός