Συνολικές προβολές σελίδας

Google Analytics

Επιβάτης αεροσκάφους θεωρήθηκε ύποπτος επειδή έλυνε εξισώσεις

Ύποπτος θεωρήθηκε ιταλός οικονομολόγος που ταξίδευε αεροπορικώς από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ από συνεπιβάτη του, επειδή έλυνε... εξισώσεις.

Η συνεπιβάτης που καθόταν δίπλα του στην πτήση θορυβήθηκε μόλις είδε τα περίεργα σύμβολα που έγραφε ο Ιταλός και ειδοποίησε το πλήρωμα του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση δύο ώρες.

Ο Γκίντο Μέντσιο, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ανακρίθηκε από την ασφάλεια και αναγκάστηκε να δείξει τις εξισώσεις του για να πειστούν ότι δεν επρόκειτο για τρομοκράτη.

Ο ίδιος λίγο αργότερα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι η εμπειρία αυτή ήταν απίστευτη και ότι τον έκανε να γελάσει.

Η συνεπιβάτης του που καθόταν δίπλα του, μόλις είδε τον καθηγητή να σημειώνει τα μαθηματικά σύμβολα, έδωσε ένα χαρτάκι σε μέλος του πληρώματος αρχικά λέγοντας ότι δεν αισθανόταν καλά.

Όταν απομακρύνθηκε από τη θέση της, είπε στο πλήρωμα του αεροσκάφους για τα περίεργα... γραπτά του συνεπιβάτη της και για τις υποψίες της.

«Η κυρία απλά με κοίταξε, κοίταξε και αυτά που έγραφα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήμουν εκεί για καλό» είπε ο ιταλός καθηγητής.
Newsroom ΔΟΛΧαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός